၁။ ကယ္လ္ဆီယံပါဝင္လို႔ ႏွလံုးၾကြက္သားေတြကို ေကာင္းမြန္ေအာင္ ေထာက္ပံ့ေပးႏိုင္ပါတယ္။ ပံုမွန္စားရင္ ႏွလံုးၾကြက္သားနဲ႔ဆိုင္တဲ့ေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ေျခ ေလ်ာ့နည္းသြားပါတယ္။ အ႐ိုးနဲ႔သြားေတြကိုလည္း က်န္းမာေစပါတယ္။
၂။ ေဂြးသီးမွာ မ်က္စိအားေကာင္းေစတဲ့ ဗီတာမင္ A ပါဝင္္ပါေသးတယ္။ အဓိကအားျဖင့္ အျမင္အာ႐ံုကို ၾကည္လင္ေစပါတယ္။
၃။ ဗီတာမင္ C ပါဝင္တယ္ဆုိတာကေတာ့ အခ်ဥ္ဓာတ္ကို ခံစားမိရင္ သိႏိုင္မွာပါ။ ျပင္ပေလထုရဲ႕ ညစ္ညမ္းမႈေၾကာင့္ ျဖစ္လာႏိုင္မယ့္ ဆိုးက်ိဳးေတြကို တန္ျပန္တိုက္ထုတ္ေပးႏုိင္ပါသတဲ့။ အနာက်က္တာလည္း ျမန္ေစပါတယ္။
၄။ ဒီအခ်က္ကိုေျပာရရင္ မိန္းကေလးေတြက ေဂြးသီးကို ပိုၿပီးစားခ်င္လာေတာ့မွာပဲ။ ဘာလို႔လဲဆုိေတာ့ ေဂြးသီး ၁၀၀ ဂရမ္မွာ သံဓာတ္ ၃၀ မီလီဂရမ္ ပါဝင္တယ္ေလ။ ေသြးနီဥဆဲလ္ေတြ တိုးပြားေစၿပီး ေသြးအားနည္းျခင္းကို သက္သာေစပါတယ္။ ဗီတာမင္ B1 လည္း ပါဝင္ပါတယ္။ ဒီဗီတာမင္က ခႏၶာကိုယ္တြင္းက ေအာက္ဆီဂ်င္လွည့္ပတ္စီးဆင္းမႈကို အေထာက္အကူျဖစ္ေစလို႔ ေသြးနီဥဆဲလ္ေတြ ပိုမိုပြားမ်ားေစပါတယ္။
Source : Vege Fruits
No comments:
Post a Comment